Argos-Line

Argos-Line De Argos-Line wordt gebouwd door en voor echte watersporters.
En dat is duidelijk te zien en te merken tijdens het varen.
Een volledig door ontwikkeld onderwaterschip geeft de Argos-Line bijzonder goede vaareigenschappen en is erg zuinig met brandstof. In de opbouw zijn moderne ronde lijnen verwerkt, verzonken patrijspoorten en brede gangboorden. Het ruime achterdek kan voorzien worden door een vaste rondzit met doorlopende cabriocap. Hierdoor is het bij elk weertype goed vertoeven aan boord van een Argos.

De inmiddels erg bekende spiegelvorm van de Argos biedt twee ruim, goed lopende trappen die het zwem plateau direct verbinden met de gangboorden. Door de ronde vormen is niet alleen de voorkant van het schip een lust voor het oog maar ook zeker de achterzijde! Twee roestvrij stalen uitlaten voorkomen dat motor lawaai het vaargenot bederft. Door het effectieve onderwaterschip geeft de Argos, ook bij hogere snelheiden maar een zeer beperkte hekgolf. De Argos kan in verschillende kleuren geleverd worden. Veel gekozen kleuren zijn donkerblauw en de kleur zoals hiernaast afgebeeld.

Argos-Line

Een ruim, goed overzichtelijke stuurstand geeft de kapitein de mogelijkheid het schip op de mooiste plekjes te maneuvreren. De krachtige (standaard) Iveco motor met 150 pk en 6 cilinders heeft ook erg weinig moeite met het grote water. De stuurstand kan worden uitgerust met verschillende navigatie apparatuur. Van een eenvoudige dieptemeter tot complete weerstations en radar/plotter combinaties. Standaard zijn de Argos jachten uitgerust met een boegschroef. Uiteraard maakt een optionele hekschroef het varen nog comfortabeler.

Standaard worden de Argos schepen afgetimmerd met mahonie. Als optie zijn er vele houtsoorten mogelijk. Onze timmerman verteld u daar graag meer over! Het lijstwerk is standaard massief en kan in rechte of ronde vormen. Een zeer hoogwaardig laksysteem beschermt het houtwerk vele jaren. De indeling van een schip is erg persoonlijk. Daarom werken wij bij Argos niet met vaste indelingen. U bepaald de indeling. Een leuke optie is om de keuken in de salon te plaatsen. Hierdoor heeft u tijdens het koken uitzicht naar buiten. Uit de praktijk blijkt dat het achterdek (zeker als men kiest voor de optie van een vaste rondzit met doorlopende cabriokap) vaak gebruikt wordt als de plaats voor de maaltijd. Dan is het handig de keuken dicht bij de hand te hebben... Argos-Line
Lengte: 12,50 / 13,50 / 15,00 / 17,00 m.
Breedte: vanaf 4,40 m.
Kruiphoogte: 3,20 m.
Diepgang: 1,10 m.
Waterverplaatsing: vanaf 15 ton.
Staal dikte romp: 5 mm.
Staal dikte opbouw: 4 mm.
Spanten: 65x8 CNC gesneden
Motor: standaard 150 pk 6 cilinder Iveco NEF150
Schroef: 25" vierblads
Schroef-as: 40mm Duplex RVS watergesmeerd
Watertank: 800 liter
Dieseltank: 800 liter
Vuilwatertank: 350 liter
CE keur: klasse B
Boegschroef: 80 KGF
Ontwerp: Vripack Sneek

 

Film Argos-Line 1250E   Film Argos-Line 1350E   Foto's