Argos-Line open kuip

 

Argos-Line open kuip.

Een lage doorvaart hoogte, doorlopende gangboorden en goede vaareigenschappen zijn een paar kenmerken van de Argos-Line openkuip. Bij het ontwerpen van deze openkuip hebben wij vele openkuip vaarders gesproken. Al die ervaringen en de kennis van Vripack heeft deze stoere en ruime openkuip opgeleverd. Door het slimme ontwerp is een tweede slaaphut zeer goed mogelijk. Het onderwaterschip en de motorisering zijn opnieuw berekend waardoor de Argos-Line openkuip zeer zuinig met de brandstof omgaat.

Het onderwaterschip is volledig opnieuw ontworpen. Hierdoor is de Argos-Line nog zuiniger met brandstof. Tijdens het varen glijdt het schip door het water. Zodra de schipper het gas wat hoger zet zal de hekgolf ook zeer beperkt zijn. Op de foto hiernaast vaart het schip volgas. Het water rond het schip blijft spiegelen. De goede vaar eigenschappen zorgen er tevens voor dat zowel bij lage als een hogere vaar-snelheid de koers-vastheid onveranderd goed blijft. 

Argos-Line ok De doorlopende gangboorden en de makkelijk lopende trappen in de spiegel van het schip waren duidelijke wensen van open-kuip vaarders. Hierdoor is het aanleggen van de boot erg makkelijk. Via de openslaande deur is het eenvoudig via de achterzijde van het schip aanboord te komen. De cabrio over de openkuip is volledig afsluitbaar maar ook volledig weg te nemen. Zoals getoond op de foto zijn alle vensters opgerold. Hierdoor blijft een soort zonneluivel over.
Het interieur is standaard opgebouwd van mahonie met massief lijst werkt. Kwaliteit en functionaliteit zijn belangrijke kenmerken. Argos werkt niet met standaard indelingen. De eigenaar bepaald. Alle ruimte wordt benut. Hierdoor heeft een Argos meer bergruimte dan de meeste 'pre-fab' betimmeringen. Door het aanbrengen van een een kwalitatief hoogwaardig lak systeem zal de betimmering vele jaren optimaal beschermt worden. Gaat u meer voor een moderne uitstraling met bijvoorbeeld minder rondingen en lichte kleuren? Geen enkel probleem. Wij kunnen u in onze haven verschillende interieurstijlen laten zien.  Argos-Line ok
Argos-Line ok Uniek is de mogelijkheid tot een 2e slaaphut. Door een slimme indeling en cascobouw is er ruimte om deze hut te creëren. Een goed bed aan boord is van wezenlijk belang. Daarom worden er standaard hoogwaardige matrassen gebruikt. Als extra optie is het mogelijk lattenbodems toe te passen. Een goede isolatie, dubbelglas (optie) en centrale verwarming (optie) is het mogelijk uw vaarseizoen te aanzienlijk te verlengen. De grote drinkwatertank en eventueel een grotere accuset maakt u langer onafhankelijk van de havens.
De techniek aan boord van een Argos is van hoogwaardige kwaliteit en voldoet ruim aan de daarvoor gestelde eisen. Standaard wordt gebouwd in klasse CE B. Daardoor is het schip ook geschikt voor grotere wateren en rivieren. De krachtige 150 pk, 6 cilinder Iveco diesel is geen optie maar standaard. Standaard is bij Argos al heel compleet. Op het gebied van navigatie apparatuur zijn er vele mogelijkheden in uitvoeringen en merken. Argos heeft het allemaal in huis.   Argos-Line ok

Lengte: 12,50 / 13,50 / 15,00 / 17,00 m.
Breedte: vanaf 4,40 m.
Kruiphoogte: 2,40 m.
Diepgang: 1,10 m.
Waterverplaatsing: vanaf 15 ton.
Staal dikte romp: 5 mm.
Staal dikte opbouw: 4 mm.
Spanten: 65x8 CNC gesneden

Motor: standaard 150 pk 6 cilinder Iveco NEF150
Schroef: 25" vierblads
Schroef-as: 40mm Duplex RVS watergesmeerd
Watertank: 800 liter
Dieseltank: 800 liter
Vuilwatertank: 350 liter
CE keur: klasse B
Boegschroef: 80 KGF
Ontwerp: Vripack Sneek

 

Film Argos-Line   Foto's